Doejenburg 2, 4024 HE Eck en Wiel
0031641518297
info@keijtech.nl
Geïnteresseerd in een product? Neem contact met ons op.

Open uitlaat systemen

Keijtech schakelbare open uitlaat systemen

Keijtech schakelbare uitlaat systemen zijn de enige op de markt welke echt volledig afsluiten en daarom 100% het originele stille motorgeluid van uw boot teruggeven als u de uitlaat dicht schakelt.

De bekende amerikaanse open uitlaatsystemen, welke al jaren te koop zijn, hebben als groot nadeel dat ze in gesloten toestand toch nog veel te luidruchtig zijn. Dit is ook de reden dat sinds 2017 u bij uw nieuwe boot geen af-fabriek optie schakelbare uitlaatsysteem meer kunt aanvinken. De Amerikaanse systemen halen de nieuwe 2013/53/EU geluidsnorm niet, daarom kan een nieuw pleziervaartuig met ouderwets schakelbare uitlaat geen CE-certificering meer behalen.

Ons eigen uitlaat systeem sluit 100% af en daarom heeft u met ons systeem geen problemen met de maximale geluidsnorm in de CE-norm pleziervaartuigen 2013/53/EU.

Nu ook beschikbaar voor meerdere VOLVO PENTA Katalysator modellen. (5.3L, 6.0L en 6.2L V8)

Er zijn momenten waarop u gewoon ontspannen wilt varen, zonder herrie, met het originele stille geluid van uw boot. Zeker als u een sluis in vaart, of bij het aanleggen in de haven. Op dat moment biedt ons eigen open uitlaat systeem de uitkomst.

Ons systeem gebruikt niet de gebruikelijke vlinderklep om de uitlaat mee af te sluiten, maar een speciaal klepsysteem welke zichzelf in een hittebestendig rubber trekt en op veerkracht vasthoud. Hiermee is de uitlaat 100% dicht te schakelen, met één druk op de knop heeft u het originele stille geluid van uw boot terug. Of natuurlijk het echte V8 geluid wanneer u hem open schakelt.

Ons systeem wordt gefabriceerd op CNC machines welke de RVS-316 onderdelen met hoge precisie snijden. Het systeem wordt geleverd in een gepolijste RVS-316 afwerking. De uitlaatkleppen worden aangestuurd door elektrische actuators die u kunt bedienen met een schakelaar op het dashboard.

 

Een losse set gepolijst RVS uitlaatkleppen zonder toebehoren begint vanaf EUR 1350,- inclusief 21% BTW.

Dit is ook handig als vervanger voor uw oude luidruchtige open uitlaat set. Deze zijn vaak eenvoudig uit te wisselen voor ons systeem.

De romp doorvoeren kunnen wij naar uw wens in verschillende uitvoeringen leveren. Hierbij zijn twee mogelijkheden, uitlaten recht naar achteren door de spiegel van de boot, of uitlaten aan de zijkant van de boot. Onze romp doorvoeren hebben standaard een terugslagklep om terugslag van water de uitlaat in te voorkomen.

Eventueel kunnen wij op maat gemaakte oplossingen leveren, mocht uw boot te weinig ruimte hebben voor de standaard set. Inbouw van het systeem kunnen wij ook voor u verzorgen.

Neem contact op voor meer informatie en vraag naar de productcatalogus.